Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek

Biztonság a magasban!

Biztonság a magasban!

A tavasszal beköszöntött a jó ídő, így a szabadban lévő tevékenységek is megnövekedtek. Ehhez nyújtunk egy kis tanácsot!

Az említett „megfelelő felszerelések” közé tartozik a testhevederzet, biztosító kötél, zuhanásgátló, sisak, karabinerek, stb… Ezek az eszközök speciális funkciójuk ellátása érdekében nemzetközi szabványoknak megfelelően lettek megtervezve, legyártva, tesztelve, és kötelező éves felülvizsgálaton esnek át, így garantálva az emberek biztonságát a magasban vagy akár a mélyben.


Vegyünk példának egy magasfaápolót. Neki többek között mire is van szüksége?

 

  • -    Testhevederzet és a munkaöv biztosítja a stabil testpozíciót, így lehetővé téve a hatékony és kényelmes munkavégzést. A kiválasztásnál az egyik legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni, a dolgozó testsúlya és a használati idő hossza. 
  • -    Energiaelnyelő csökkentik a zuhanások során keletkező erőhatást.
  • -    Sisak védi a koponyát az esetleges zuhanás során való beütődéskor

A faápolás, amely gyakran igen-igen magasban történik, olykor különösen veszélyes lehet a szél miatt. Ez esetben a munkavédelmi technikusok intézkedései (lásd. felszerelések karbantartása, rendszeres felülvizsgálta) még fontosabbak a dolgozók biztonsága érdekében.


A magasban történő munkavégzéshez való hozzáállás és a megfelelő felszerelések használata kulcsfontosságú. A képzettség, a szigorú biztonsági előírások betartása és az eszközök folyamatos átvizsgálása a használat előtt, elengedhetetlen az emberi élet védelméhez és a feladat sikeres kivitelezéséhez. 


Szaktanácsadás, Eszközválasztás vagy Egyéb kérdés esetén számíthat ránk!


Kívánunk mindenkinek biztonságos napokat!